Workshop: Slip det sociale entreprenørskab løs. Vejen til mere levende og inviterende idrætsmiljøer

Foto: Idan Sports Innovation Day 2017, Kenneth Kjær/Idan

Workshop: Foreningsudvikling og entreprenørskab i idrætten

Dato:
Onsdag den 3. november kl. 09.00-15.00

Se oplæg fra workshoppen her.

Sted:
Vejen Idrætscenter, Petersmindevej 1, 6600 Vejen

Underviser:
Svend Elkjær er leder af Sports Marketing Network UK, der har trænet mere 4000 idrætsledere i bl.a. Storbritannien, Irland, Island, Danmark og Australien til at udvikle mere idrætsentreprenørskab og langt mere levende idrætsmiljøer. Svend er dansker, men et festfyrværkeri af gode eksempler på levende idrætsmiljøer fra især Storbritannien, hvor han bor til daglig.

Arrangør:
Vejen Idrætscenter, Sports Marketing Network og IdrætsPlatformen Danmark

Workshoppen afvikles som et ekstra tilbud i kølvandet på Vejen Konferencen i dagene 1.-2. november, hvor forventet ca. 300 deltagere og næsten 90 oplægsholdere drøfter idrættens væsentligste udfordringer og potentialer under det overordnede tema ‘Idræt som dynamo for sundhed, fællesskaber og lokal udvikling’. Se praktisk info og hele det detaljerede program for Vejen Konferencen på dette link.

Indhold

Foreninger og andre idrætsmiljøer i Danmark har store muligheder for at ‘tænke ud af boksen’ og komme i langt større dialog med det omgivende samfund. Erfaringerne viser, at foreninger, som formår at kigge ud og skabe mere inviterende rammer, også trives langt bedre i forhold til frivillighed, økonomi og de kerneidrætsgrene, som de har deres udgangspunkt i. Måske er socialt entreprenørskab i idrætten også vejen til at få langt flere unge til at finde sig til rette i foreningslivets rammer?

Det danske samfund er i stærk forandring.  Urbanisering, digitalisering, indvandring, etnicitet og ændrede familiemønstre er blot nogle få af de faktorer, der medvirker til at mange af vores institutioner og måder at gøre ting på bliver udfordrede. Mange frivillige foreninger skal agere i en ny dagsorden, som kalder på en ny måde at drive forening på, eller kalder på at udvikle nogle helt nye, mere løse, mere digitale måder at 'tilhøre' en idrætsudbyder på. 

En socialøkonomiske tilgang til foreninger og idrætsmiljøer kan være med til at skabe et Danmark, der er sundere, mere aktivt, integreret og bedre uddannet gennem idræt og fysisk aktivitet.

Mange dynamiske foreninger udvikler sig i disse år til socialøkonomiske virksomheder. Der er et stigende antal succesfulde projekter hvor etableringen og udviklingen af socialøkonomiske virksomheder har vist, at man kan danne fællesskaber, der inkluderer alle. Vi skal samtidig sikre os, at de nye idrætsudbydere fra gadeidrætsiværksættere til sygdomsbekæmpende organisationer udvikler innovative, effektive og rentable modeller for at levere og finansiere deres projekter.

På denne workshop for etablerede eller nye idrætsledere får du en række konkrete succeshistorier og redskaber til at udvikle dit idrætsmiljø til et langt mere levende, velkommende, vedkommende og måske økonomisk bæredygtigt initiativ.  

Dagen har fem kernemoduler:

  1. Sådan engagerer man det lokale ‘idrætssvage’ samfund, nye grupper og personer ved at være relevant og mere end 'bare et sted for idræt og fysisk aktivitet'.

  2. Sådan skaber man en ’velkommende’ destination for alle.

  3. Sådan leverer man idræts - og kundeoplevelser, som de forskellige slags deltagere kan nyde, baseret på alder, helbred, etnisk baggrund, demografi og/eller bosted.

  4. Sådan fortæller man sine historier via fotos, video og hashtags… Hvordan sociale media kan hjælpe med at forøge profilen af aktiviteter og engagementet med omverdenen.

  5. Sådan forankrer man sine aktiviteter i lokalsamfundet og engagerer nye frivillige og ledere.

Previous
Previous

Online-medlemsmøde: Med Vorherre som killer application

Next
Next

Workshop: Strategisk forandring af idrætsfaciliteterne og deres rolle i lokalområdet