Bliv klogere på folkeoplysningsloven

Fritid & Samfunds kurser henvender sig især til forvaltere af folkeoplysningsloven i forhold til foreninger og aftenskoler, men kurserne er åbne for alle, der vil forstå lovgivningen og dens forvaltning og vide muligheder bedst muligt. Foto: Henrik H. Brandt

Har du brug for at vide mere om folkeoplysningsloven, og hvordan man forvalter den og udnytter de vide muligheder i loven?

IdrætsPlatformen anbefaler Fritid & Samfunds kurser i forskellige aspekter af folkeoplysningsloven i efteråret 2024.

Se den samlede oversigt over alle kurser og arrangementer på dette link.

Læs mere om de enkelte kurser nedenfor:

Godkendelse af folkeoplysende foreninger (Aarhus)
Kursus for især folkeoplysningsudvalgs medlemmer og de tilknyttede medarbejdere i kommunen – afholdes 17. september 2024 kl. 11-16 i DGI-huset Aarhus. Underviser er Vivian Glasdam Sørensen fra Odense Kommune. Tilmeldingsfristen er allerede 5. august.
Læs mere og tilmeld dig her. 

Sådan skaber I udvikling i folkeoplysningsudvalget (Ringe)
Kursus, tirsdag 24. september 2024 kl. 10-15 i Idrætscenter Midtfyn, Ringe. Underviser er Kai Raun. Tilmeldingsfristen er allerede 6. september.
Læs mere og tilmeld dig her.

Sådan skaber I udvikling i folkeoplysningsudvalget (Aarhus)
Kursus for især folkeoplysningsudvalgs medlemmer og de tilknyttede medarbejdere i kommunen – afholdes torsdag 10. oktober 2024 kl. 16-21 i DGI-huset i Aarhus. Underviser er Søren Gøtzsche fra Furesø Kommune. Tilmeldingsfristen er allerede 28. august.
Læs mere og tilmeld dig her.

Godkendelse af folkeoplysende foreninger (Roskilde)
Kursus for især folkeoplysningsudvalgs medlemmer og de tilknyttede medarbejdere i kommunen – afholdes 21. oktober 2024 kl. 11-16 i Roskilde Kongres- og Idrætscenter. Underviser er Vivian Glasdam Sørensen fra Odense Kommune. Tilmeldingsfristen er 3. oktober.
Læs mere og tilmeld dig her. 

Skab udvikling med fleksible tilrettelæggelsesformer og debatskabende aktiviteter (Roskilde) 
Kursus for især folkeoplysningsudvalgs medlemmer og de tilknyttede medarbejdere i kommunen og for aftenskolers ledere og medarbejdere – afholdes 23. oktober 2024 kl. 10-15 i Roskilde Kongres- og Idrætscenter. Undervisere er Anne Refsgaard fra Dansk Oplysnings Forbund og Søren Gøtzsche fra Furesø Kommune. Tilmeldingsfrist er 6. oktober.
Læs mere og tilmeld dig her.

Kom godt rundt om administrationen af aftenskoler (Aarhus)
Kursus for især dem, der til dagligt arbejder med at administrere aftenskoleområdet (kommunale medarbejdere, aftenskoleledere og -medarbejdere m.fl) – afholdes 18. november 2024 kl. 10-15 i DGI-huset i Aarhus. Underviser er Henrik Koch Rasmussen fra Ringkøbing-Skjern Kommune. Tilmeldingsfrist er 6. oktober.
Læs mere og tilmeld dig her.

Sådan skaber I udvikling i folkeoplysningsudvalget (Ringsted)
Kursus for især folkeoplysningsudvalgs medlemmer og de tilknyttede medarbejdere i kommunen – afholdes torsdag 12. november 2024 kl. 16-21 i Danhostel Ringsted. Underviser er Kai Raun, tidl. formand for Fritid & Samfund. Tilmeldingsfristen er 13. oktober.
Læs mere og tilmeld dig her.

Kom godt rundt om administrationen af aftenskoler (Ringsted)
Kursus for især dem, der til dagligt arbejder med at administrere aftenskoleområdet (kommunale medarbejdere, aftenskoleledere og -medarbejdere m.fl) – afholdes 27. november 2024 kl. 10-15 i Danhostel Ringsted. Underviser er Henrik Koch Rasmussen fra Ringkøbing-Skjern Kommune. Tilmeldingsfrist er 28. oktober.
Læs mere og tilmeld dig her.

Skab udvikling med fleksible tilrettelæggelsesformer og debatskabende aktiviteter (Randers) 
Kursus for især folkeoplysningsudvalgs medlemmer og de tilknyttede medarbejdere i kommunen og for aftenskolers ledere og medarbejdere – afholdes 22. januar 2025 kl. 10-15 i Arena Randers. Undervisere er Anne Refsgaard fra Dansk Oplysnings Forbund og Søren Gøtzsche fra Furesø Kommune. Tilmeldingsfrist er 19. december.
Læs mere og tilmeld dig her.

Det er en god ide at deltage flere personer fra samme forvaltning sammen fra samme sted. På den måde sikrer I bedre, at I tager den nye inspiration med hjem og bruger den efterfølgende. Fritid & Samfund giver sine medlemsforeninger/kommuner 15 pct. ekstra i rabat, når de tilmelder tre eller flere til samme kursus.

Arrangør af alle kurser er Fritid & Samfund, som IdrætsPlatformen har et godt samarbejde med.

Previous
Previous

Invitation: Forum for idrætssektoren. Hvordan skal fremtidens danske idrætslandskab se ud?

Next
Next

Webinar: Private idrætsudbydere som lokale partnere. Holland som case